Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Ψηφιακή Ταυτότητα για Μελίσσια


Η ψηφιακή ταυτότητα για μελίσσια είναι ένα παθητικό στοιχείο (χωρίς μπαταρία) το οποίο τοποθετείται στο ξύλινο κουτί του μελισσιού. Το στοιχείο αυτό φέρει ένα μοναδικό ID (νούμερο) και αποτελεί την ταυτότητα του μελισσιού. Έτσι το κάθε μελίσσι μπορεί να διαχωριστεί από τα υπόλοιπα χωρίς την ανάγκη της αρίθμησης των μελισσιών με μπογιά ή άλλον τρόπο.

Η ψηφιακή ταυτότητα δίνει τη δυνατότητα στον παραγωγό να να έχει την απαραίτητη ιχνηλασιμότητα μεταξύ του τελικού προϊόντος και του μελισιού που το παράγει, η οποία είναι απαραίτητη σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

Η ψηφιακή ταυτότητα έρχεται έτοιμη προγραμματισμένη με τον μοναδικό αριθμό και μπορεί να διαβαστεί (σκαναριστεί) με τη χρήση ενός απλού κινητού τηλεφώνου (Android Smart phone) ή μιας άλλης ειδικής συσκευής. Ο χρήστης δεν έχει παρά να πλησιάσει το κινητό του τηλέφωνο δίπλα στην ψηφιακή ταυτότητα και αμέσως θα διαβάσει το ID του μελισσιού.

Η ψηφιακή ταυτότητα μπορεί να βοηθήσει τον μελισσουργό να αντιστοιχίσει την ταυτότητα του κάθε μελισσιού με το ημερολόγιο του παραγωγού. Το ημερολόγιο αναφέρεται πλέον σε κάθε κυψέλη (ξεχωριστά και αναλυτικά) και περιγράφει (ανά μήνα) όλες τις ενέργειες που κάνει ο μελισσουργός σε αυτές. Επίσης με αυτόν το τρόπο υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να ορίσει ομάδες από μελίσσια τα οποία έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Έτσι θα μπορεί με βάση την ταυτότητα του μελισσιού να γράψει πληροφορίες όπως τις θεραπείες, τη συγκομιδή, τις ασθένειες το πλήθος αλλά και μετακινήσεις ή άλλες ενέργειες που έχει κάνει.

    
Η ψηφιακή ταυτότητα διαθέτει τα παρακάτω τεχνικά χαρακτηριστικά:
  • απεριόριστη διάρκεια ζωής,
  • ανθεκτικότητα απέναντι στην υψηλή θερμοκρασία, την παραφίνη,
  • εύκολο στην εγκατάσταση και πολύ δύσκολο στην αφαίρεση
  • αόρατο σε επίδοξους κλέφτες
  • εύκολο να αποδειχθεί η ιδιοκτησία του μελισσιού μετά από κλοπή
  • εύκολη αντιστοίχηση με το ημερολόγιο του μελισσιού 
  • ISO 11784/11785     


 Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το 6972218221. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου